FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

    Bereidingswijze

    1. Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een droge koekenpan.
    2. Breng in een kookpot 2 liter licht gezouten water aan de kook.
    3. Was de broccoli, verdeel hem in roosjes en blancheer hem 2 minuten in het
    4. kokende water. Giet de broccoli af en verfris hem meteen onder koud stromend water.
    5. Maak de vinaigrette. Snipper de sjalot en het citroengras fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in grove stukken. Doe dan de gembersiroop, de sojasaus, de knoflook, de sjalot, het sap van limoen, de chilipeper en het citroengras in de blender en mix alles tot een glad mengsel. Giet deze dressing in een fijne zeef en druk ze erdoor met een eetlepel.
    6. Giet de gezeefde dressing over de broccoli en meng goed.
    7. Verdeel de kipfilets in 8 dunne stukken en kruid ze met peper en zout. Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan. Bak de kipfilets in 3 minuten aan elke kant gaar. Laat afkoelen.
    8. Serveer per persoon 2 kipfilets met een royale portie van de broccolisalade en werk af met de geroosterde amandelen.

    Tip: Als alternatief voor de amandelen kan je ook geroosterde pijnboompitten als garnituur bij dit lekker picknickrecept serveren. Dat geeft een heerlijke, nootachtige toets aan het gerecht.

    Geniet van Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen

    Gepost door


    Rating: 4,5/5 (8 stemmen)
    16298 keer bekeken
    241 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hildeke3105
    • charron

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje