use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kersentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kersentaart

Kersentaart

Deze eenvoudige kersentaart is hét perfecte gebak om te maken op een mooie zomerdag. Maar maak zeker genoeg, want ze is in geen tijd op.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g bloem
  • 125 g Solo
  • 65 ml water
  • 5 g zout
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 2,5 dl light room
  • 100 g suiker
  • 150 g ontpitte kersen
  • 3 eieren (eieren, een beetje losgeklopt)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Het kruimeldeeg: neem een kom en meng hierin de bloem, het zout en de Solo. Giet er het water bij en bewerk het deeg tot een homogene massa.
  3. Rol het daarna uit. Smeer een diepe, ronde springvorm met een geribbelde rand met een diameter van 25 cm in met de Solo vloeibaar.
  4. Bedek de bodem en de randen van de bakvorm met een laag deeg.
  5. Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de bodem uit de oven.
  7. Schik de kersen gelijkmatig op de taartbodem.
  8. Meng de eieren, de suiker en de light room in een kom.
  9. Giet deze bereiding over de kersen en zet de taart ongeveer 25 min. in de oven.
  10. Ontvorm de taart en laat ze op een taartrooster afkoelen.
  11. Tips: Je kan tijd besparen als je ontpitte kersen uit een bokaal gebruikt. Laat ze eerst goed uitlekken voordat je ze op de taartbodem schikt. Je kan ook kant-en-klare kruimeldeeg kopen in de supermarkt.
Om zeker te zijn dat de bodem van je kersentaart goed gaart, kan je wat gaatjes prikken in het laagje aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.