Recept 45**** (11 stemmen)

Kersentaart

Dit is een recept van

Gepost in

Taart & gebak

tijd
65 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Het kruimeldeeg: neem een kom en meng hierin de bloem, het zout en de Solo. Giet er het water bij en bewerk het deeg tot een homogene massa.
  3. Rol het daarna uit. Smeer een diepe, ronde springvorm met een geribbelde rand met een diameter van 25 cm in met de Solo vloeibaar.
  4. Bedek de bodem en de randen van de bakvorm met een laag deeg.
  5. Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de bodem uit de oven.
  7. Schik de kersen gelijkmatig op de taartbodem.
  8. Meng de eieren, de suiker en de light room in een kom.
  9. Giet deze bereiding over de kersen en zet de taart ongeveer 25 min. in de oven.
  10. Ontvorm de taart en laat ze op een taartrooster afkoelen.
  11. Tips: Je kan tijd besparen als je ontpitte kersen uit een bokaal gebruikt. Laat ze eerst goed uitlekken voordat je ze op de taartbodem schikt. Je kan ook kant-en-klare kruimeldeeg kopen in de supermarkt.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Loetje123 op 08 juni 2014 om 18u20

Dit is een clafoutis toch? Heerlijk!

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...