FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten
  1. Recept
  2. Reacties (8)
  1. Kersentaart

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Het kruimeldeeg: neem een kom en meng hierin de bloem, het zout en de Solo. Giet er het water bij en bewerk het deeg tot een homogene massa.
    3. Rol het daarna uit. Smeer een diepe, ronde springvorm met een geribbelde rand met een diameter van 25 cm in met de Solo vloeibaar.
    4. Bedek de bodem en de randen van de bakvorm met een laag deeg.
    5. Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
    6. Haal de bodem uit de oven.
    7. Schik de kersen gelijkmatig op de taartbodem.
    8. Meng de eieren, de suiker en de light room in een kom.
    9. Giet deze bereiding over de kersen en zet de taart ongeveer 25 min. in de oven.
    10. Ontvorm de taart en laat ze op een taartrooster afkoelen.
    11. Tips: Je kan tijd besparen als je ontpitte kersen uit een bokaal gebruikt. Laat ze eerst goed uitlekken voordat je ze op de taartbodem schikt. Je kan ook kant-en-klare kruimeldeeg kopen in de supermarkt.

    Geniet van Kersentaart

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (10 stemmen)
    37763 keer bekeken
    418 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (8)

  • Loetje123

    Gepost door - 08/06/14 om 18u20

    Dit is een clafoutis toch? Heerlijk!

  • Solo

    Gepost door - 18/06/13 om 14u18

    Mmm, dat zal ook heerlijk geweest zijn!