Recept 55***** (19 stemmen)

Kattentongen met citroen en chocolade

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Eigenschappen
PatisserieBijgerecht

Bereidingswijze

  1. Spoel de citroen en droog hem af. Rasp de schil fijn en bewaar.
  2. Klop de eiwitten stijf.
  3. Doe de Solo in een kom en klop ze smeuïg.
  4. Voeg de suiker en de citroenschil toe en roer er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe.
  6. Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop kleine staafjes van ongeveer een vinger lang (laat voldoende ruimte).
  8. Bak ze 5 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Smelt de chocolade.
  10. Doop de uiteinden van de kattentongen even in de gesmolten chocolade en laat ze daarna volledig afkoelen.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Solo op 29 oktober 2013 om 12u29

Dag AnkeVL, met deze hoeveelheid ingrediënten maak je zo’n 4 à 5 koekjes per persoon. Maar dat is uiteraard maar een richthoeveelheid, omdat alles afhangt van de dikte waarin je de koekjes op de bakplaat spuit. Hopelijk is dit een antwoord op je vraag?

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...