Recept 55***** (20 stemmen)

Kattentongen met citroen en chocolade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zoet

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Meer inspiratie
PatisserieBijgerecht

Bereidingswijze

  1. Spoel de citroen en droog hem af. Rasp de schil fijn en bewaar.
  2. Klop de eiwitten stijf.
  3. Doe de Solo in een kom en klop ze smeuïg.
  4. Voeg de suiker en de citroenschil toe en roer er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe.
  6. Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop kleine staafjes van ongeveer een vinger lang (laat voldoende ruimte).
  8. Bak ze 5 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Smelt de chocolade.
  10. Doop de uiteinden van de kattentongen even in de gesmolten chocolade en laat ze daarna volledig afkoelen.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Gi9An op 01 december 2015 om 20u45

Laat voldoende ruimte vertaalde zich op mijn bakplaat naar.....laat véél ruimte :) Van smaak waren ze wel goed. Een tweede keer hopelijk meer geluk :)

Gepost door Solo op 16 december 2015 om 11u41

Oeps :-) kan gebeuren! Je hebt toevallig geen zelfrijzende bloem gebruikt?

Laad meer reacties

Anderen bekeken ook