use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kaneelgebakjes met fruitsla en yoghurtijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kaneelgebakjes met fruitsla en yoghurtijs

Kaneelgebakjes met fruitsla en yoghurtijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel suiker
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 3 plakken bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei
  • 1 kleine, rijpe peer
  • 1 verse vijg
  • 1 trosje pitloze, witte druiven
  • 25 g blauwe bessen
  • 12 minibolletjes Carte d’Or Yoghurtijs Bosvruchten
  • 1 theelepel poedersuiker
  • Extra: 1 muffinvorm (voor 12 muffins), ingevet

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de sinaasappelschil met de suiker en kaneel. Snij elke plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Verdeel de plakken deeg over alle holtes van de muffinvorm. Klop het ei los en bestrijk elk deegbakje met wat ei. Bestrooi met de sinaasappel-kaneelsuiker. Bak de gebakjes in ong. 20 min. goudbruin en knapperig in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
  3. Schil ondertussen de peer, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snij de peer en vijg in stukjes. Halveer de druiven. Meng het fruit in een kom en pers er wat sinaasappelsap over uit. Voeg de blauwe bessen toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bereiding
  1. Leg de gebakjes op een schaal. Schep in elk schuitje een lepel fruit en een minibolletje ijs. Bestrooi met poedersuiker.
Je kunt de ijsbolletjes al vooraf in een bakje scheppen en ze een half uur in de diepvries bewaren. Zo gaat de afwerking van de kaneelgebakjes nog iets sneller. Ook lekker alleen met rood fruit zoals rode bessen, aardbeien en ontpitte kersen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.