use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoenstoofvlees met een perenfantasie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoenstoofvlees met een perenfantasie

Kalkoenstoofvlees met een perenfantasie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur 15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels Solo
  • zout en peper
  • 1 wortel in fijne blokjes gesneden
  • 150 g suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels light room
  • 4 grote peren
  • 800 g kalkoenstoofvlees
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 sneetjes spek (in stukjes gesneden)
  • 2 dl blond bier
  • 1 kruidnagel
  • 1 koffielepel mosterd
  • 100 g gemengd gehakt
  • 1 eetlepel cognac
  • 150 g kalkoenlevertjes
  • 2 pruimen (ontpitte gedroogde) pruimen,1 nacht marineren in Porto)
  • 2 sjalotjes
  • 1 ei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak het kalkoenstoofvlees langs beide kanten bruin in de Solo , kruid met peper en zout en voeg de ui, de wortelblokjes en de spekstukjes toe.
  2. Laat dit zachtjes garen in een gesloten stoofpot en giet er nu en dan een scheutje bier bij.
  3. Maak de vulling door de kalkoenlevertjes, de uitgelekte pruimen en sjalotjes eerst in stukken te snijden en daarna fijn te mixen in een keukenrobot.
  4. Meng er het gehakt onder samen met het ei en de cognac en laat dit alles zachtjes aanbakken in een pan.
  5. Hou de vulling nadien warm in de oven. Schil de peren, halveer ze in de lengte en haal het klokhuis eruit.
  6. Gaar de peren in een pot met wat water, de azijn, de suiker en de kruidnagel.
  7. Laat de peren uitlekken en vul de holte op met de leverbereiding.
  8. Serveer het kalkoenstoofvlees op een bord met daarrond de opgevulde peren en wat braadjus.
  9. Werk af door het overige bier te mengen met een lepeltje mosterd en de light room en verdeel dat over het vlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.