use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoengebraad met krieken
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoengebraad met krieken

Kalkoengebraad met krieken

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 120 g Solo
  • 0.5 blokje Knorr finesse Kipbouillon
  • Groene peper
  • 1 borrelglaasje Crème de cassis
  • 1 wortel
  • 1 sjalotje
  • 1 blaadjes laurier
  • 125 g ontpitte krieken
  • 700 g kalkoengebraad
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • roze peper
  • 5 jeneverbessen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Neem een braadpan en schroei het vlees langs alle zijden dicht in wat Solo.
  2. Schik het vlees in een ovenschotel , verwijder het vet uit de pan en deglaceer met de frambozenazijn.
  3. Voeg het bouillonblokje , de roze en groene peper, de jeneverbessen , de cassis en 2 dl water toe . Laat tot de helft inkoken.
  4. Zet weg.
  5. Reinig de groenten en snijd ze in staafjes.
  6. Snijd 100 g Solo in kleine dobbelsteentjes en schik ze op het gebraad.
  7. Zet het vlees 35 minuten in een op 190°voorverwarmde oven met de in staafjes gesneden wortel, reepjes ui, het in vieren gesneden sjalotje, de in tweeën gesneden gepelde look, het tijmtakje, laurier, voldoende zout en de krieken.
  8. Overgiet het gebraad halfweg het braden met een pollepel ingekookte bouillon.
  9. Zet het vlees 5 minuten op een schotel onder een stuk aluminiumfolie weg.
  10. Voeg de rest van de ingekookte bouillon in de ovenschotel toe.
  11. Snijd het vlees in plakken en schik het met de inhoud van de ovenschotel op de borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.