use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten

Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g kalkoengehakt
  • 200 g in kleine stukjes gesneden chorizo
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • zout
  • bloem
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 7 dl kipbouillon
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 uien
  • 1 ei
  • muntblaadjes
  • peper
  • muskaatnoot
  • 4 courgettes
  • 1 blik gepelde tomat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng het vlees op smaak met de chorizo, het paneermeel, de uien, het ei, de peterselie, de munt, de nootmuskaat en peper en zout.
  2. Maak er balletjes van en haal deze door de bloem.
  3. Bak ze aan alle kanten goudgeel in de helft van de Solo. Doe ze in een ovenschotel.
  4. Giet er de tomaten, de kikkererwten en de in stukjes gesneden courgettes bij en giet er de rest van de Solo Vloeibaar en de bouillon bij.
  5. Dek af en schuif 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.