hoofdgerecht
Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g kalkoengehakt
- 200 g in kleine stukjes gesneden chorizo
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- zout
- bloem
- 100 g Solo Vloeibaar
- 7 dl kipbouillon
- 1 blik kikkererwten
- 2 uien
- 1 ei
- muntblaadjes
- peper
- muskaatnoot
- 4 courgettes
- 1 blik gepelde tomat
- Breng het vlees op smaak met de chorizo, het paneermeel, de uien, het ei, de peterselie, de munt, de nootmuskaat en peper en zout.
- Maak er balletjes van en haal deze door de bloem.
- Bak ze aan alle kanten goudgeel in de helft van de Solo. Doe ze in een ovenschotel.
- Giet er de tomaten, de kikkererwten en de in stukjes gesneden courgettes bij en giet er de rest van de Solo Vloeibaar en de bouillon bij.
- Dek af en schuif 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
