hoofdgerecht
Kalfsrollade met spinazie
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- nootmuskaat
- zout
- 800 g kalfslapjes
- 150 g fijngesneden mortadellaworst
- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 200 g diepgevroren bladspinazie
- 2 eetlepels mascarpone
- peper
- 1 eetlepel Solo
- 1 sjalot
- 1,5 dl light room
- 1 eetlepel mosterd
- Laat de spinazie ontdooien en druk het vocht eruit.
- Hak de spinazie fijn en meng die met de mascarpone, de nootmuskaat en voeg een beetje zout en peper toe.
- Schik op elk kalfslapje een fijn laagje van de spinaziemix en bedek met mortadella.
- Rol de lapjes strak op.
- Bestrijk een ovenschotel met de Solo vloeibaar en leg er de rolletjes in met de ‘zoom' naar onderen.
- Bestrijk het vlees met Solo vloeibaar en laat het geheel in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 30 minuten bakken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid intussen de saus: smelt de Solo in een steelpan en voeg een fijngesnipperde sjalot toe.
- Laat even stoven op een zacht vuur en voeg er de light room en de mosterd bij.
- Laat goed inkoken en voeg er ook het bakvocht van het vlees aan toe.
