use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalfsburgers met dille en augurkjes, doperwtjes met rode paprika
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalfsburgers met dille en augurkjes, doperwtjes met rode paprika

Kalfsburgers met dille en augurkjes, doperwtjes met rode paprika

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg aardappelen
  • bouillonpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 klein bosje verse dille (ongeveer 10 g)
  • 4 augurkjes
  • 500 g kalfsgehakt
  • (vers)gemalen zwarte peper
  • paprikapoeder
  • 1 ei
  • 500 g verse doperwten of diepvriesdoperwten
  • 6 el Solo Vloeibaar Light

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de gril voor. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Goed afgieten. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Hak de dille en de augurkjes fijn.
  2. Meng het kalfsgehakt met driekwart van de dille, de augurkjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel bouillonpoeder en het ei. Maak 12 kalfsburgers. Zet de kalfsburgers tot gebruik in de koelkast.
  3. Laat een grote pan of wok op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de aardappelblokjes toe en bak 10 minuten. Schep ze regelmatig om.
  4. Doe in de tussentijd de doperwtjes, de paprika en een mespuntje bouillonpoeder in kokend water. Kook 6 minuten en giet af. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar Light door, zwarte peper naar smaak en de rest van de dille.
  5. Vet de kalfsburgers in met een beetje Solo Vloeibaar Light en gril 2 minuten aan elke kant. Verdeel het vlees, de groente en de aardappelen over 4 voorverwarmde borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.