Recept 45**** (69 stemmen)

Kabeljauwhaasje met prei

Dit is een recept van

Gepost in

kabeljauw

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Puree
  2. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met een stamper en voeg er de eieren en wat Solo aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook onder de puree. Hou warm.
  3. Groenten
  4. Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat Solo in een pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.
  5. Vis & vlees
  6. Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.
  7. Presentatie
  8. Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin de puree. Werk af met verse bieslook.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (40)

Gepost door Martientje op 11 augustus 2014 om 10u06

Hoi Solovrienden,ik heb donderdag 8personen op bezoek.Is er iets cat ik de dag op voorhand al kan maken,vb de groenten en puree en dan de dag zelf opwarmen zodat ik de dag zelf enkel de vis moet bakken? want er is nog vooer en nagerecgt ook he,dus wel een beetje werk he ;-) Groetjes

Laad meer reacties