FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Kabeljauwhaasje met prei

  1. Recept
  2. Reacties (40)
  1. Kabeljauwhaasje met prei

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    Vis & vlees

    1. 1 kg kabeljauwhaasjes
    2. 250 g spekjes
    3. peper en zout
    4. Groenten

      1. 2 preistaven
      2. 2,5 dl room
      3. 1 eetlepel currypoeder
      4. 1 blokje groentenbouillon
      5. 30 g Solo
      6. Puree

        1. 8 bloemige aardappelen
        2. 2 eieren
        3. busseltje verse bieslook
        4. nootmuskaat
        5. Peper & zout
        6. 50 g Solo
        7. 1 blokje groentenbouillon

    Bereidingswijze

    1. Puree
    2. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met een stamper en voeg er de eieren en wat Solo aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook onder de puree. Hou warm.
    3. Groenten
    4. Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat Solo in een pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.
    5. Vis & vlees
    6. Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.
    7. Presentatie
    8. Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin de puree. Werk af met verse bieslook.

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (67 stemmen)
    205364 keer bekeken
    1489 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (40)

  • Martientje

    Gepost door - 11/08/14 om 10u06

    Hoi Solovrienden,ik heb donderdag 8personen op bezoek.Is er iets cat ik de dag op voorhand al kan maken,vb de groenten en puree en dan de dag zelf opwarmen zodat ik de dag zelf enkel de vis moet bakken? want er is nog vooer en nagerecgt ook he,dus wel een beetje werk he ;-) Groetjes

  • anjaalleen

    Gepost door - 02/03/14 om 16u44

    Super lekker!!! Al verschillende keren gemaakt voor telkens ander publiek en telkens heel lekker gevonden