use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruide
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruide

Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruide

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 paksoi
  • 1 sjalot
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 200 ml light room
  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml zure room
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 4 el gehakte tuinkruiden naar keuze (peterselie, basilicum, dille, kervel,..)
  • 1 snuifje saffraanpoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Was de paksoi onder koud stromend water, laat hem goed uitlekken en snijd hem in fijne reepjes.
  3. Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo vloeibaar in. Stoof de sjalot glazig en voeg de paksoireepjes toe. Laat in een drietal minuten beetgaar worden. Neem de pan van het vuur en houd de paksoi warm onder deksel.
  4. Verdeel de kabeljauw in 4 stukken en schik hem in een ovenschaal. Kruid de vis met peper en zout en overgiet hem met de visbouillon. Voeg een eetlepel Solo vloeibaar toe. Schuif de kabeljauw in de oven en laat hem een 15-tal minuten garen.
  5. Neem de vis uit de schaal en houd hem warm onder aluminiumfolie. Zeef de visbouillon in een pannetje en voeg de light room en de saffraan toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus op een zacht vuurtje tot 3/4 van het volume inkoken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  6. Hak de tuinkruiden fijn en roer ze door de zure room. Kruid met peper en zout.
  7. Dresseer de paksoi in diepe borden en schik er telkens een kabeljauwhaasje bovenop. Nappeer wat van de saffraansaus over de vis en werk af met een lepel van de zure room met tuinkruiden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.