FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Jeroen Meus - Scampi met tabouleh en korianderpesto

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Jeroen Meus - Scampi met tabouleh en korianderpesto

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 16 st scampi 16/20
    2. olijfolie
    3. 250 g couscous
    4. 1 rode paprika
    5. 1/2 courgette
    6. 1/2 venkel
    7. 1 wortel
    8. 1 takje verse munt
    9. 1 bussel verse koriander
    10. 1 kaneelstokje
    11. 1 kl komijnpoeder
    12. 1 el sesamolie
    13. 1 el lichte sojasaus
    14. 1 el rijstazijn
    15. 1 l groentenbouillon
    16. 1 teentje look
    17. 20 g pijnboompitten of amandelen
    18. 50 g parmezaanse kaas
    19. citroensap
    20. zout

    Bereidingswijze

    1. Heel wat mensen hebben couscous al ontdekt als een veelzijdige variant voor aardappelen, rijst of pasta. Voor anderen is dit misschien de kans om het product eens uit te proberen. Jeroen maakt er een salade van met groentjes en verse kruiden (tabouleh), gebakken scampi en een frisse korianderpesto
    2. Tabouleh:
    3. Maak een klassieke groentenbouillon. (Mijn recept voor de perfecte verse groentebouillon vind je via deze link.)
    4. Verwarm de groentenbouillon en voeg er het kaneelstokje en het komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt.
    5. Snij de venkel, courgette en wortel in fijne blokjes. Schil ook de rode parprika en snij deze in heel kleine blokjes (brunoise). Hou de paprika apart.
    6. Neem een ruime schotel en meng de couscous met de rauw gesneden groenten erin. (Behalve de paprika.) Giet wat warme groentenbouillon over het mengsel van couscous en groenten, en laat het vocht een paar minuten intrekken. (wellen)
    7. Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
    8. Laat de couscous afkoelen, en voeg daarna ook de blokjes paprika toe.
    9. Maak een mengsel van de sesamolie, de sojasaus en rijstazijn. (Wees voorzichtig met sesamolie, want deze is zeer aromatisch.) Meng dit onder de couscous.
    10. Pesto:
    11. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender: knoflook, pijnboompitten (of amandelen) koriander, schilfers (of geraspte) Parmezaanse kaas en olijfolie. Mix alles tot een smeuïge pasta.
    12. Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en citroensap toe.
    13. Scampi:
    14. Haal het pantser van de scampi, en verwijder het darmkanaal.
    15. Neem een pan, en doe er een scheutje olijfolie in. Laat de pan flink heet worden!
    16. Bak de scampi 1 à 2 minuten aan elke zijde. (Naargelang de dikte van de scampi. Laat ze zeker niet taai worden.)
    17. Werk de tabouleh, vlak voor het serveren, af met snippers verse munt en koriander.
    18. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf € 6 per persoon.

    Gepost door


    Rating: 4/5 (3 stemmen)
    17264 keer bekeken
    5 keer bewaard

    Fans

    • stey
    • jd16
    • Linseda

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje