FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Italiaanse pasta ovenschotel (KNORR recept)

  1. Recept
  2. Reacties (8)
  1. Italiaanse pasta ovenschotel (KNORR recept)

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 1 bakje Knorr mix Italiaanse Pasta-Ovenschotel
    2. 2 rode uien
    3. 4 tomaten
    4. 1 courgette
    5. 1 eetlepel olijfolie
    6. 1 bakje champignons (optioneel)
    7. 100 gr geraspte kaas
    8. 250 gr pasta (penne)
    9. 2 bakjes ham/spekblokjes (Aldi) of 400 gr gehakt (option)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Pel de uien en snijd ze in ringen.
    3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
    4. Snij de courgette over de lengte doormidden en daarna in plakjes.
    5. (Maak de champignons schoon en snij ze in partjes).
    6. Doe de ongekookte pasta in een beboterde ovenschaal.
    7. Verhit in een wok of hapjespan de olie (of vloeibare margarine) en bak de ui, de courgette, de tomaat, de ham (spek) blokjes (en de champignons) gedurende 3 minuten. Voeg de inhoud van het bakje Knorr mix samen met 450 ml. water toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
    8. Giet de saus met de groente over de ongekookte pasta en roer het geheel goed door (zorg dat alle pasta bedekt is met de saus). Strooi de kaas over het gerecht. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 45 minuten gaar.

    Gepost door


    Rating: 3,5/5 (38 stemmen)
    178691 keer bekeken
    609 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (8)

  • minnekemuizeke

    Gepost door - 20/10/11 om 14u22

    @ Dirk H, zelf werkte ik in een beenhouwerij en ik weet uit ervarig dat kippengehakt zeker niet magerder is als varkens rundsgehakt of kalfsgehakt. wou je dat maar even laten weten.

  • Dirk H.

    Gepost door - 10/11/10 om 10u48

    Het is een heerlijk gerecht. Vegetarisch is natuurlijk zonder vlees (er stond wel optioneel bij voor de niet vegetarische eters vermoed ik). Voor diegenen die wel graag vlees erbij willen maar aan het lijntje denken......probeer het eens met kippengehakt, een klein beetje afgekruid met kippenkruiden van Verstegen of gewoon peper en zout. Met quorn is het ook lekker natuurlijk..........kwestie van de juiste kruiding.