use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hertenbiefstukjes met truffelsaus met Porto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hertenbiefstukjes met truffelsaus met Porto

Hertenbiefstukjes met truffelsaus met Porto

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 hertenbiefstukjes (elk ca. 125 g)
  • peper, zout
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 6 el Solo Vloeibare margarine
  • 1 dl rode porto
  • 4 el truffelpasta of - crème
  • 4 takjes tijm of salie
  • Extra:
  • groot vel aluminiumfolie
  • Bijgerechten:
  • puree van truffelaardappeltjes met salie*
  • sperziebonen met gekonfijte rode ui**

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal het vlees een half uurtje voor het eten uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 70 °C. Bestrooi de hertenbiefstukjes rondom met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  2. Verhit 3 el margarine in een ruime koekenpan en bak hier snel de hertenbiefstukjes in tot ze rondom bruin zijn. Zet het vuur iets lager en bak ze nog 4 minuten. Geregeld keren.
  3. Voeg de porto aan de pan toe. Even laten sudderen. Neem het vlees uit de pan. Pak de hertenbiefstukjes in aluminiumfolie in en houd ze even warm in de oven.
  4. Roer 2 dl heet water door de portsaus en breng aan de kook. Voeg 3 el truffelpasta toe. Roer er vervolgens beetje bij beetje 3 el margarine door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. * Puree van truffelaardappeltjes met salie: kook 800 g geschilde truffelaardappeltjes gaar, giet ze af, stamp ze fijn en klop er 4 el Solo Delifine Kookroom door. Bak ondertussen in 2 el Solo Vloeibare margarine een fijngesneden sjalot en 2 fijngesneden teentjes knoflook. Voeg 1 el fijngehakte salieblaadjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg het sjalotmengsel aan de hete puree toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. ** Sperziebonen met gekonfijte rode ui: pel 2 kleine rode uitjes, halveer ze en snijd ze in smalle reepjes. Verhit 1 el Vloeibare margarine, schep de uitjes en 1 tl bruine suiker erdoor en konfijt de uitjes 15 minuten met het deksel op de pan op een heel laag vuur. Voeg ½ el Balsamicoazijn toe. Kook ondertussen 400 g sperziebonen gedurende 4-5 minuten in ruim gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn. Meng de boontjes met de uitjes. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep een bergje aardappelpuree op 4 warme borden. Leg de hertenbiefstukjes er vrij dicht tegenaan. Zet een bosje boontjes schuin tussen de biefstukjes en de puree. Schep een eetlepeltje saus over elk hertenbiefstukje. Schep er ca. ½ theelepel truffelpasta op en leg er een takje tijm of salie op. Druppel hier en daar wat dikke druppels saus op de borden. Geef de rest van de saus en boontjes er apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.