Recept 55***** (4 stemmen)

Havermoutkoekjes

Dit is een recept van

Gepost in

Koekjes

tijd
35 min
  • 1 reactie
  • 26 keer bewaard
  • 5.200 keer bekeken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek alvast 2 bakplaten met bakpapier. Dit recept is bedoeld voor ongeveer 30 koekjes.
  2. Meng de havermout met de bloem, de suiker, de melkpoeder en het gemalen kokospoeder en roer goed. Maak in dit mengsel een kuiltje.
  3. Verwarm de honing en 1 eetlepel warm water in een kleine pan en laat hierin de boter zachtjes smelten boven een laag vuur.
  4. Giet het botermengsel in het kuiltje en meng/kneed alles goed.
  5. Rol balletjes van eetlepels deeg. Leg ze op redelijke afstand van elkaar. Een grote bakplaat heeft plaats voor max. 16 koekjes, een kleine bakplaat gebruikt men beter per 9 koekjes.
  6. Bak af in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 12 min.
  7. Laat ze nadien nog minstens 5 minuten afkoelen voordat u ze weglegt.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door madelon op 07 augustus 2013 om 12u10

Het beslag bleef vrij korrelig en daarom heb ik er één klein eitje onder gemegd. Dat gaf heel lekker krokante koekjes!

Deze recepten vind jij vast ook lekker...