FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Havermoutkoekjes

  1. Recept
  2. Reacties (1)
  1. Havermoutkoekjes

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 100 g havermout
    2. 125 g zelfrijzende bloem
    3. 185 g suiker
    4. 40 g melkpoeder
    5. 65 g kokos
    6. 2 eetlepels honing
    7. 150 g boter

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek alvast 2 bakplaten met bakpapier. Dit recept is bedoeld voor ongeveer 30 koekjes.
    2. Meng de havermout met de bloem, de suiker, de melkpoeder en het gemalen kokospoeder en roer goed. Maak in dit mengsel een kuiltje.
    3. Verwarm de honing en 1 eetlepel warm water in een kleine pan en laat hierin de boter zachtjes smelten boven een laag vuur.
    4. Giet het botermengsel in het kuiltje en meng/kneed alles goed.
    5. Rol balletjes van eetlepels deeg. Leg ze op redelijke afstand van elkaar. Een grote bakplaat heeft plaats voor max. 16 koekjes, een kleine bakplaat gebruikt men beter per 9 koekjes.
    6. Bak af in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 12 min.
    7. Laat ze nadien nog minstens 5 minuten afkoelen voordat u ze weglegt.

    Geniet van Havermoutkoekjes

    Gepost door


    Rating: 5/5 (3 stemmen)
    4388 keer bekeken
    23 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • hartemberg
    • brubru
    • sonja dj

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (1)

  • madelon

    Gepost door - 07/08/13 om 12u10

    Het beslag bleef vrij korrelig en daarom heb ik er één klein eitje onder gemegd. Dat gaf heel lekker krokante koekjes!