use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano

Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano

Mmm… niets zo lekker als moussaka met ricotta: een ovenschotel die iedereen maar al te graag naar binnen werkt. En makkelijk op voorhand klaar te maken!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kblokje Knorr bouillon FInesse Tuinkruiden
  • 2.5 dl melk
  • 6 eetlepels Maïzena Express voor Witte Sauzen
  • 250 g lamsgehakt
  • 100 g ricotta
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • Zout
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 kleine uien
  • 1 grote aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eierdooier
  • 1 citroen
  • peper
  • 1 theelepel oreganopoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de uien fijn en de aubergine in blokjes.
  2. Besprenkel daarna de aubergine onmiddellijk met citroensap.
  3. Bak de aubergine kort in wat Solo en kruid met peper en zout.
  4. Bak het vlees met de rest van de Solo, kruid met oregano ,voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat een tiental minuutjes sudderen.
  5. Kook intussen de melk en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe.
  6. Klop er de ricotta onder.
  7. Meng de aubergine met het gehakt en voeg 1 geperst teentje knoflook en het blokje Knorr toe.
  8. Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°.
Wil je zeker zijn dat je moussaka met ricotta niet uitdroogt in de oven? Voeg dan nog een klontje Solo toe aan de saus van je ovenschotel, zodat alles goed vochtig blijft.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.