Recept 55***** (8 stemmen)

Hartverwarmende ovenschotel Moussaka met ricotta en oregano

Dit is een recept van

Gepost in

Ovenschotel recepten

tijd
65 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Eigenschappen
GrieksVleesHoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snij de uien fijn en de aubergine in blokjes.
  2. Besprenkel daarna de aubergine onmiddellijk met citroensap.
  3. Bak de aubergine kort in wat Solo en kruid met peper en zout.
  4. Bak het vlees met de rest van de Solo, kruid met oregano ,voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat een tiental minuutjes sudderen.
  5. Kook intussen de melk en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe.
  6. Klop er de ricotta onder.
  7. Meng de aubergine met het gehakt en voeg 1 geperst teentje knoflook en het blokje Knorr toe.
  8. Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 24 mei 2011 om 12u24

Dank je wel voor de opmerking. We hebben het aangepast. Succes ermee!

Laad meer reacties