use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Groene gnocchi van spinazie en ricotta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Groene gnocchi van spinazie en ricotta

Groene gnocchi van spinazie en ricotta

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    6 uur 25 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g ricotta
  • zout
  • nootmuskaat
  • 40 g bloem
  • 25 g Solo
  • 25 g Solo Vloeibaar
  • blaadjes verse salie
  • 700 g gewassen verse spinazie
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren
  • 100 g verse Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de spinazie gedurende een paar minuten. Druk zorgvuldig al het vocht eruit en hak de spinazie fijn.
  2. Doe de spinazie met de ricotta en de specerijen in een panen bak het mengsel 5 minuten op een zacht vuur.
  3. Haal de pan van het fornuis en voeg de eieren toe. Roer door en bestrooi met de bloem.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg de helft toe.
  5. Meng alles goed.
  6. Laat afkoelen en zet zo'n 6 uur in de koelkast.
  7. Vorm bolletjes van het spinaziemengsel. Druk ze voorzichtig een beetje plat zodat je de typische gnocchi-vorm krijgt.
  8. Voeg als het mengsel te nat is nog wat bloem toe, al komt dit de smaak niet ten goede.
  9. Verwarm de grill voor en breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi 4 minuten.
  10. Ze komen aan de oppervlakte drijven wanneer ze klaar zijn.
  11. Smeer een schaal met de helft van de Solo Vloeibaar in.
  12. Leg de gekookte gnocchi er voorzichtig in, bestrooi met de rest van de kaas en de overgebleven Solo .
  13. Leg er eventueel nog wat salieblaadjes op. Schuif onder de grill tot de kaas mooi bruin is. Heerlijk met een frisse tomatensalade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.