use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Griet in bladerdeeg met spinazie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Griet in bladerdeeg met spinazie

Griet in bladerdeeg met spinazie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg spinazie
  • peper en zout
  • 1 dl light room
  • Solo Vloeibaar
  • nootmuskaat
  • 600 g grietfilets
  • 4 plakjes bladerdeeg (8 x 12 cm)
  • 1 eierdooier
  • maanzaad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het bladerdeeg in de vorm van visjes.
  2. Doreer ze met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. Bak dit 10 minuten in de oven op 200 °C.
  3. Stoof de spinazie in zijn eigen vocht. Laat schrikken onder koud water en hak grof.
  4. Breng op smaak met peper, zout, Solo , light room en nootmuskaat.
  5. Kruid de grietfilets.
  6. Leg ze in een vuurvaste schotel, giet er een streepje Solo vloiebaar over en dek af met aluminiumfolie.
  7. Bak de grietfilets 10 minuten op 180 °C.
  8. Snij de bladerdeegjes horizontaal doormidden en vul op met de spinazie en de vis.
  9. Plaats het hoedje erop.
  10. Leg het gebakje op een bord.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.