use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Griesmeeldessert met frambozen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Griesmeeldessert met frambozen

Griesmeeldessert met frambozen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 750 ml melk
  • 170 g kristalsuiker
  • 3 el cacaopoeder
  • 125 g Solo
  • 290 g griesmeel
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 bakje verse frambozen
  • frambozenconfituur

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het griesmeel in een kommetje met één glas van de melk.
  2. Breng de rest van de melk zachtjes aan de kook in een pan, samen met de Solo, het cacaopoeder en de suiker. Wanneer de melk haar kookpunt heeft bereikt, voeg dat het griesmeelmengsel toe en laat alles al roerend indikken op zacht vuur (dit kan 3 tot 5 minuten duren).
  3. Haal de kookpot van het vuur en voeg al roerend de geschaafde amandelen toe.
  4. Giet het mengsel in een kleine, rechthoekige ovenschaal en strijk het oppervlak glad. Laat even afkoelen en zet het daarna een uur in de koelkast om volledig op te stijven.
  5. Snijd het dessert met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1cm dik en serveer ze met een lepel frambozenconfituur en een paar verse frambozen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.