Recept 55***** (1 stem)

Griekse gehaktballetjes

Dit is een recept van

tijd
30 min

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel en munt goed door elkaar
  2. Voeg vervolgens de gesnipperde uien, paprikapoeder, en de olijfolie toe aan het gehakt, kruid met pezo en oregano naar eigen smaak.
  3. Goed kneden tot een glad geheel.
  4. Rol er niet te dikke gehaktballetjes van en grill ze op de barbecue of in de oven.
  5. Je kan in het midden van de gehaktballetjes ook een vierkantje feta stoppen
  6. Serveren met rijst en tzatziki.
  7. Tzatziki:
  8. Schil en ontpit de komkommer en snij hem in kleine blokjes (0.5cm). Hak de lente-uitjes, de muntblaadjes en de knoflook fijn. Doe de yoghurt in een kom en voeg er de komkommer, de uitjes, de knoflook en de munt bij. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met pezo. Bewaar de Tzatziki in de koelkast en serveer met verse muntblaadjes.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)