use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gratin van vers fruit en amandelroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gratin van vers fruit en amandelroom

Gratin van vers fruit en amandelroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 1 el bloem
  • 250 ml slagroom
  • 100 g amandelschilfers
  • 2 peren
  • 1 banaan
  • 2 sneden verse ananas
  • 2 groene appels
  • 4 aardbeien
  • 20 g bruine suiker
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de melk met het opengesneden vanillestokje 5 minuten. Klop de eierdooiers op met de suiker en bloem. Meng goed dit met de gekookte melk. Plaats het geheel op een zacht vuurtje en roer 5 minuten om. Laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom op en meng hem onder het afgekoelde mengsel. Voeg de amandelen toe.
  3. Schil en snij het fruit in grote stukken. Bak 2 minuten met bruine suiker en Solo.
  4. Doe het gebakken fruit in een ovenschotel, giet er de amandelroom over en zet 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  5. Serveer, eventueel met een koekje erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.