use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde paprika met gehakt en rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde paprika met gehakt en rijst

Gevulde paprika met gehakt en rijst

Recept van troubs.
Deze gevulde paprika's met gehakt en rijst zijn een volwaardige maaltijd in één gebald gerecht. Gewoon een kwartiertje voorbereiden en daarna je oven z'n werk laten doen, klaar!

Recept van troubs.
Deze gevulde paprika's met gehakt en rijst zijn een volwaardige maaltijd in één gebald gerecht. Gewoon een kwartiertje voorbereiden en daarna je oven z'n werk laten doen, klaar!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 grote paprika's
  • 130 gram rijst (bij voorkeur basmati)
  • 300 gram gehakt (bij voorkeur varken/rund)
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 el tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 groentebouillonblokje

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking ( 10 min ) . Snijd 2cm onder het steeltje van de paprika's een kapje af , verwijder de zaadlijsten uit de paprika's alsook de zaadjes en het witte gedeelte van de kapjes. Breng in een ruime pan water aan de kook en blancheer de paprika's en de kapjes 5 minuten . Schep de paprika's met een schuimspaan uit het water en laat ze ondersteboven uitlekken . Fruit de ajuin glazig in olijfolie , doe er het gehakt bij , het verkruimeld groentebouillonblokje en bak het gehakt rul . Roer er 2 eetlepels tomatenpuree door en kruid met knoflook , provençaalse kruiden , curcuma en cayennepeper . Meng de rijst door het gehakt , en vul de paprika's met het gehakt- en rijstmengsel . Schik de gevulde paprika's in een ovenschotel (kies een ovenschotel waarin de paprika's goed tegen elkaar zitten zodat ze niet omvallen) . Giet een bodempje kokend water in de ovenschotel en dek af met aluminiumfolie . Zet de paprika's 20 minuten in de oven , haal het aluminiumfolie weg en laat nog 10 minuten verder bakken . Eet smakelijk :)

TIP

Zin in een lichtere versie van deze gevulde paprika's Gebruik kippengehakt!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.