koken met kinderen
Gevulde kruidenpannenkoek
Plakt je kruidenpannenkoek aan de pan? Zorg dat je altijd een anti-aanbakpan of een gietijzeren bakpan gebruikt en voeg regelmatig wat Solo toe.
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 4 eieren
- 500 ml halfvolle melk
- 250 g gezeefde bloem
- 1 takje dille
- 1 takje platte peterselie
- 1 takje dragon
- 2 tomaten
- 2 avocado’s
- Solo Vloeibaar
- 1 doosje kruidenkaas
- 5 sneden gerookte ham
- 1 doosje zure room
- 5 sneden gerookte zalm
- Klop de eieren los in een kom en meng met de melk en de gezeefde bloem. Kruid met peper en zout en giet het geheel door een zeef, zodat je geen klonters hebt tijdens het bakken.
- Hak de kruiden fijn en voeg ze toe aan het pannenkoekenbeslag. Snij de tomaten in schijfjes, maar verwijder daarbij de zaadjes (anders zullen de pannenkoeken te nat worden). Schil en snij ook de avocado in stukjes.
- Verhit Solo in een koekenpan. Bak de pannenkoeken goudbruin. Laat ze afkoelen.
- Leg de afgekoelde pannenkoeken open. Besmeer er 5 met de kruidenkaas. Leg er dan een sneetje gedroogde ham op en enkele schijfjes tomaat. Rol de pannenkoeken nu op en rol ze in aluminiumfolie. Laat nog even in de koelkast rusten.
- Besmeer nu de andere 5 pannenkoeken met zure room, Leg er een sneetje gerookte zalm en ook enkele stukjes avocado op. Kruid eventueel bij met peper en zout. Rol ook deze pannenkoeken op, verpak ze in aluminiumfolie en laat ze nog even rusten in de koelkast.
- Serveer de kruidenpannenkoeken als lunch, in de brooddoos!
