FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Gevulde kalkoenrollade

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Gevulde kalkoenrollade

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 800 gr kalkoengebraad
    2. 1 sjalotje, fijngesnipperd
    3. 1 pakje diepvrieskervel
    4. 150 gr platte kaas
    5. 1 ei
    6. olijolie
    7. peper&zout (pezo)
    8. Voor de saus:
    9. 2 kl gevogeltefond (poeder)
    10. 50 gr platte kaas
    11. 1 tl roze peperbessen

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°.
    2. Fruit de sjalot glazig in olijfolie en roer er de kervel door.
    3. Laat even afkoelen en roer er dan ook de kaas en het ei door, kruid met pezo, goed mengen.
    4. Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw, kruid rondom met pezo.
    5. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de rollade in, bestrijk de rollade met olijfolie en zet ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
    6. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, maak ondertussen de saus.
    7. Saus:Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook, laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer er van het vuur af de kaas en de peperbessen door, kruid met pezo.
    8. Snij het vlees in plakken van 1 cm, leg het op zeer warme borden, nappeer met de saus en dien op met kroketjes of krieltjes.
    9. Lekker met asperges of worteltjes en erwtjes.

    Gepost door


    Rating: 5/5 (1 stem)
    16822 keer bekeken
    9 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • lekkerkoken
    • brubru

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje