use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gevulde aardappel met gerookte-zalmsalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gevulde aardappel met gerookte-zalmsalade

Gevulde aardappel met gerookte-zalmsalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 6 grote, kruimige aardappels
  • 1 tuiltje verse dille
  • 6 lente-uitjes
  • 150 g gerookte zalm
  • 6 el Effi Slasaus
  • 25 g raketsla (rucola)
  • 1 limoen
  • Extra: 6 vellen aluminiumfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Was de aardappels onder koud water. Kook de aardappels in ruim water ca. 10 min. voor. Giet ze af en leg ze elk apart op een vel aluminiumfolie. Bestrooi met wat peper en zout. Pak ze goed in. Leg de pakketjes op een rooster in het midden van de hete oven. Laat de aardappels in ca. 1 uur gaar worden. (Prik met een vork in de aardappels om te voelen of ze zacht en gaar zijn.)
  2. Snij de aardappels dwars door de folie doormidden. Schep met een lepeltje het kruim (tot ong. 1/2 cm) uit de schil. Prak het kruim een beetje fijn en laat wat afkoelen.
  3. Snij ondertussen de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn. Snij de lente-uitjes fijn. Meng in een kom het aardappelkruim goed met de gerookte zalm, de dille, de lente-uitjes en de slasaus. Bewaar evt. tot gebruik in de koelkast.
  4. Snij de limoen in 6 partjes.
Bereiding
  1. Vul de uitgeholde (lauwwarme of koude) aardappelhelften met de gerookte-zalmsalade.
  2. Leg op elke halve aardappel een plukje raketsla en bestrooi met wat peper. Serveer de aardappels op een grote schaal of verdeel ze over 6 bordjes. leg de partjes limoen bij de aardappels. Knijp aan tafel wat limoensap over de gepofte aardappels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.