use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gestoofde calamari met verse kruiden, tomaat en hamkrokantjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gestoofde calamari met verse kruiden, tomaat en hamkrokantjes

Gestoofde calamari met verse kruiden, tomaat en hamkrokantjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 fijne sneetjes gerookte ham
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte dille
  • 4 calamari van +/- 150 g per stuk (pijlinktvis, gereinigd)
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 1 limoen
  • 1 snuifje currypoeder
  • 150 g rucola

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de sneetjes gerookte ham op en schuif ze in de oven. Laat de ham een 15-tal minuutjes drogen tot ze krokant is.
  2. Snijd de tomaten één keer kruiselings in. Breng een pannetje met water aan de kook, dompel er de tomaten 15 seconden in onder en laat ze schrikken onder koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en snijd het teentje knoflook en de groene kruiden fijn.
  3. Spoel de calamari onder koud water en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier. Verhit een antikleefpan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de calamari, samen met de sjalot en de knoflook. Voeg de groene kruiden, het currypoeder, het sap van een limoen en een scheutje water toe. Roer goed om.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles nog een 5-tal minuutjes op laag vuur verderstoven.
  5. Leg op elk bord een gestoofde inktvis, overgiet met een eetlepel van de saus en leg er een krokantje van gerookte ham bij. Serveer met een handvol pittige rucola.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.