use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geroosterde tonijn met  basilicumsaus en provencaalse groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Geroosterde tonijn met basilicumsaus en provencaalse groenten

Geroosterde tonijn met basilicumsaus en provencaalse groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g provencaalse groenten
  • 600 g tonijn
  • Solo Vloeibaar
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetlepels water
  • 4 eetlepels light room
  • zout
  • 1 bosje basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 vellen brikdeeg
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snij de tonijn in plakken van 1,5 cm dik.
  2. Leg deze op een bakplaat en bestrijk met Solo Vloeibaar. Kruid met peper en zout.
Bereiding
  1. Pureer de basilicumblaadjes, peterselie en het water in de keukenrobot en voeg de 2 eetlepels Solo toe.
  2. Zeef het mengsel en warm op met de light room en het citroensap. Houd de saus warm.
  3. Verwarm de groenten met een beetje Solo op
  4. Bestrijk de blaadjes brikdeeg met Solo. Maak een loempia van het deeg en de groenten en bak in de oven tot de loempia's goudbruin zijn.
  5. Laat de tonijn aan beide kanten roosteren onder de grill gedurende 6 minuten.
  6. Serveer de plakken tonijn met de loempia's.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.