use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geroosterde perziken met gemberroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Geroosterde perziken met gemberroom

Geroosterde perziken met gemberroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 citroen
  • 6 verse perziken
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 4 stukken gember
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml koffiemelk
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de citroen, rasp de schil eraf en pers ze uit.
  2. Haal het velletje van de perziken en snijd ze elk in 8 partjes.
  3. Schep de perziken met de citroenrasp, het citroensap, de Solo Vloeibaar en de honing in een bakblik of lage ovenschaal, en haal het geheel door elkaar.
  4. Schuif het bakblik onder de hete grill (afstand 10 cm) en rooster de perziken 4 à 6 minuten tot ze lichtbruin gekleurd en warm zijn; schep ze regelmatig om.
  5. Hak de gember heel fijn. Roer de Griekse yoghurt met de koffiemelk, de gember en de vanillesuiker door elkaar in een schaaltje.
  6. Verdeel de perziken over vier borden en schep er wat van het sausje erover. Geef de rest van het sausje er apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.