use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst

Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g sperziebonen
  • ketjap
  • 350 g witte rijst
  • 400 g malse (lende)biefstuk
  • 2 middelgrote rode uien
  • 8 takjes verse koriander
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 el sesamzaadjes
  • 2 tl honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal de bonen af en kook ze 6 tot 8 minuten in kokend water. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik opnieuw een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  3. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Pel, halveer en snipper de uien. Hak de koriander fijn.
  4. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de biefstukreepjes en de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg daarna de (warme) sperziebonen en sesamzaadjes toe. Roerbak nog eens 2 minuten. Voeg de honing toe en 4 eetlepels ketjap.
  5. Roer driekwart van de fijngehakte koriander door de rijst. Verdeel de rijst en de geroerbakte biefstuk over 4 voorverwarmde borden. Strooi de rest van de koriander erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.