FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping

  1. Recept
  2. Reacties (0)
  1. Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 250 g Solo
    2. 4 zoete aardappels
    3. 1 teentje knoflook
    4. 1 el verse munt
    5. 1 tl harissa
    6. 1 mespuntje kaneel
    7. 1 tl steranijs in poedervorm
    8. 2 el rozijnen
    9. 1 tl komijn

    Bereidingswijze

    1. Laat de Solo zacht worden op kamertemperatuur.
    2. Kook de ongeschilde zoete aardappels in 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Wikkel de aardappels daarna elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue en laat ze in een kwartiertje ‘poffen’.
    3. Doe de Solo in een mengkom. Hak de muntblaadjes, pel en pers het teentje knoflook en voeg ze toe aan de Solo. Roer goed om. Voeg dan de harissa, de kaneel, de steranijs, de rozijnen en de komijnzaadjes toe. Roer opnieuw en kruid af met versgemalen peper en zout.
    4. Haal de zoete aardappels van de barbecue, open de aluminiumfolie en snijd de aardappels in. Vul de holte met een eetlepel van de kruidige Solo-topping en dien op in de aluminiumfolie.

    Tip: Saustip! Geef deze heerlijke gepofte aardappels een extra zomerse touch
    met Calvé BBQ Honing.


    Ben je zoals veel Belgen een echte fan van aardappels in de schil? Dan kan je de zoete aardappels in dit recept gewoon vervangen door bloemige aardappels. Een overheerlijk alternatief!

    Geniet van Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping

    Gepost door


    Rating: 2,5/5 (4 stemmen)
    11724 keer bekeken
    109 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • Theoke

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje