Recept 35*** (5 stemmen)

Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping

Dit is een recept van

Gepost in

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid

Bereidingswijze

  1. Laat de Solo zacht worden op kamertemperatuur.
  2. Kook de ongeschilde zoete aardappels in 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Wikkel de aardappels daarna elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue en laat ze in een kwartiertje ‘poffen’.
  3. Doe de Solo in een mengkom. Hak de muntblaadjes, pel en pers het teentje knoflook en voeg ze toe aan de Solo. Roer goed om. Voeg dan de harissa, de kaneel, de steranijs, de rozijnen en de komijnzaadjes toe. Roer opnieuw en kruid af met versgemalen peper en zout.
  4. Haal de zoete aardappels van de barbecue, open de aluminiumfolie en snijd de aardappels in. Vul de holte met een eetlepel van de kruidige Solo-topping en dien op in de aluminiumfolie.

Tip

Saustip! Geef deze heerlijke gepofte aardappels een extra zomerse touch met Calvé BBQ Honing.

Ben je zoals veel Belgen een echte fan van aardappels in de schil? Dan kan je de zoete aardappels in dit recept gewoon vervangen door bloemige aardappels. Een overheerlijk alternatief!

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (0)

Deze recepten vind jij vast ook lekker...