use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping

Gepofte zoete aardappelen doen ons altijd denken aan warme zomerdagen. Gaar ze in een kwartierje op je grill of tover ze in 1-2-3 uit je oven. Dat wordt smullen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Gepofte zoete aardappel met kruidige Solo-topping
  • 250 g Solo
  • 4 zoete aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse munt
  • 1 tl harissa
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 tl steranijs in poedervorm
  • 2 el rozijnen
  • 1 tl komijn
  1. Laat de Solo zacht worden op kamertemperatuur.
  2. Kook de ongeschilde zoete aardappels in 15 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Wikkel de aardappels daarna elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze op de barbecue en laat ze in een kwartiertje ‘poffen’.
  3. Doe de Solo in een mengkom. Hak de muntblaadjes, pel en pers het teentje knoflook en voeg ze toe aan de Solo. Roer goed om. Voeg dan de harissa, de kaneel, de steranijs, de rozijnen en de komijnzaadjes toe. Roer opnieuw en kruid af met versgemalen peper en zout.
  4. Haal de zoete aardappels van de barbecue, open de aluminiumfolie en snijd de aardappels in. Vul de holte met een eetlepel van de kruidige Solo-topping en dien op in de aluminiumfolie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.