use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gepofte aardappel met grijze garnalen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gepofte aardappel met grijze garnalen

Gepofte aardappel met grijze garnalen

Kook eens lekker makkelijk vandaag. Voor deze gepofte aardappelen met garnalen heb je maar een halfuurtje tijd en 4 ingrediënten nodig. Daar ga je toch gewoon voor?

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg grof zout
  • 0.5 blokje Knorr Finesse bouillon groenten (fijngeraspt)
  • 80 g Solo
  • citroensap
  • 20 g fijngehakte bieslook
  • 4 aardappel (grote, bloemig kokende aardappelen)
  • 200 g versgepelde grijze garnalen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Schrob de aardappelen zonder de schil al te veel te beschadigen onder stromend water schoon.
Bereiding
  1. Strooi het grof zout op een ovenplaat en verdeel het egaal.
  2. Leg de aardappelen op deze zoutplaat en gaar ze gedurende 45 minuten in een oven op 180 °C. Om te testen of ze gaar zijn kun je even in de aardappelen prikken met een keukennaald of mesje. Als je geen weerstand meer voelt, zijn ze gaar.
  3. Snij op ongeveer drie vierden van de hoogte overlangs een deksel van de aardappelen en haal ze vervolgens leeg met een koffielepeltje zonder de schil te beschadigen.
  4. Vergeet ook niet de hoedjes uit te lepelen. Prak de aardappel-pulp met
  5. een vork in grove stukken en voeg de bieslook, het geraspte blokje bouillon, het citroensap en de Solo toe.
  6. Meng alles goed en vul er de uitgeholde aardappelen mee.
  7. Strooi de garnalen royaal over de aardappel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.