use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam)
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • zeezout
  • 4 eieren
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 100 g grijze garnalen
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng een grote kom water met een flinke scheut azijn aan de kook en zet dan onmiddellijk lager.
  2. Breek de eieren voorzichtig in 4 lege koffiekopjes.
  3. Doop een kopje met de onderkant in het hete water en draai in één vlugge beweging om.
  4. Doe hetzelfde met de overige koffiekopjes.
  5. Draai met een schuimspaan rond de eitjes wanneer het eiwit licht gestold is (om de dooier in het midden te houden).
  6. Laat de eieren pocheren gedurende 3 minuten (wanneer ze uit de koelkast komen 1 minuut langer).
  7. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan en leg ze op een schone handdoek.
  8. Snij er met een mesje de onregelmatigheden af.
  9. Leg de eieren voor het serveren nog 30 seconden in heet water.
  10. Maak de paddestoelen schoon en snij er daarna de steeltjes af en hak in schijfjes.
  11. Zet een braadpan met antikleeflaag op hoog vuur en laat de pan goed warm worden.
  12. Giet een scheut olijfolie in de pan. Als de olie begint te dampen, voegen we de paddestoelen toe.
  13. Peper uitvoerig maar zout niet en bak de paddestoelen op hoog vuur, al roerend, gedurende een minuut of drie.
  14. Voeg de knoflook en de fijngehakte sjalot toe en bak gedurende nog één minuut verder.
  15. Zout de paddestoelen met zeezout en verdeel ze over 4 bordjes.
  16. Leg een gepocheerd ei op de champignons.
  17. Strooi er de garnalen rond.
  18. Werk elk bord af met wat fijngehakte platte peterselie.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.