Recept 45**** (27 stemmen)

Gemberkoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
57 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Meer inspiratie
Patisserie

Bereidingswijze

  1. Kneed de bloem met de suikers, het gemberpoeder, de Solo en een snuifje zout door elkaar tot een glad deeg.
  2. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit en steek er met behulp van uitsteekvormen figuurtjes uit.
  4. Smeer de bakplaat in met Solo Vloeibaar en schik er de koekjes op.
  5. Schuif ze in de op 180° C voorverwarmde oven tot ze mooi egaal gebakken zijn.

Anderen bekeken ook

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door Patricia7022 op 07 september 2015 om 08u59

Très bon et facile à faire, sauf que mon gingembre était un peu trop vieux et que donc mes biscuits n'ont pas franchement le goût du gingembre. Avec la recette j'ai fait trois "plaques" de biscuits, cuits en deux fournées. 13 minutes pour la première, et j'aurais dû mettre une ou deux minutes en moins pour la deuxième : comme le four était bien chaud, les biscuits de la deuxième fournées sont un poil trop cuits, alors que la première fournée était parfaite. Personnellement je roule la pâte en boudins avant de la mettre au frigo, et je ne découpe pas les formes à l'emporte-pièce après, je me contennte de couper mon boudin de pâtes en tranches. C'est sans doute moins joli mais c'est moins de complications.

Laad meer reacties