use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gehaktballetjes met krielaardappeltjes en spruitjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gehaktballetjes met krielaardappeltjes en spruitjes

Gehaktballetjes met krielaardappeltjes en spruitjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 400 g rundergehakt
  • paprikapoeder
  • 450 g spruitjes
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 800 g voorgekookte krielaardappeltjes
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 dl kookroom

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Meng in een kom het gehakt met de ontbijtkoekkruimels, 1 theelepel peper, wat zout en 2 theelepels paprikapoeder. Draai er (met natte handen) 20 kleine balletjes van.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze ca. 5 minuten in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.
  3. Verhit in een pan de Solo Vloeibaar, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de gehaktballetjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin.
  4. Verlaag het vuur en bak ze nog 4 minuten. Voeg de krielaardappeltjes en de spruitjes toe en bak ca. 7 minuten. Roer de kerstomaatjes erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de Kookroom toe en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder.
  5. Verdeel het balletjesmaal over 4 diepe borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.