use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde kipfilet met honing
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde kipfilet met honing

Gegrilde kipfilet met honing

Maak deze gegrilde kip met honing als je zin hebt in een lekker gemarineerd stukje kip. Een favoriet bij groot en klein.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 kippenfilets
  • 150 g barbecuesaus
  • 75 g honing
  • 1 rood chilipepertje, zonder de zaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng 500 ml water met het kippenbouillonblokje aan de kook. Leg er de kippenfilets in, vul eventueel aan tot de kip onderstaat. Zet eens het water kookt, het vuur zachter. Laat de kip 6 minuten garen. Laat uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de barbecuesaus met de honing, het gesnipperde pepertje en de knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. Borstel de kippenfilets in met de marinade. Bestrijk tijdens ze ook tijdens het bakken regelmatig met wat marinade en draai geregeld om. Bak de kip 4 à 5 minuten. Lekker met aardappelen in de schil en een groene salade.
Hou je van een krokant korstje? Zorg dan dat de Solo heet genoeg is vooraleer je je gegrilde kipfilet met honing in de pan doet.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.