use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde kalfslapjes met een citroensausje en kruidige couscous
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde kalfslapjes met een citroensausje en kruidige couscous

Gegrilde kalfslapjes met een citroensausje en kruidige couscous

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g kalfslapjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje look, versnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 g Fijne couscous
  • 2 dl kipbouillon
  • 2 eetlepels dragon, gehakt
  • 1 prei
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng het citroensap met gehakte tijm, look en olijfolie, peper en zout en laat daarin de lapjes minstens 10 minuten marineren.
  2. Doe de couscous in een kom en voeg er Solo, peper, zout en gehakte dragon bij en overgiet met hete kippenbouillon tot de couscous juist onder staat.
  3. Dek de kom af met een deksel of handdoek en laat de couscous zwellen.
  4. Was de prei en snij hem in zeer fijne stukjes. Stoof hem gaar in de Solo met peper en zout gedurende 5 minuten .
  5. Roer de couscous los met een vork.
  6. Gril net voor het serveren de kalfslapjes en serveer ze samen met de kruidige dragon couscous.
Lepel een beetje marinade over het vlees.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.