use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegratineerde mosselen met kerrie en jonge spinazie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegratineerde mosselen met kerrie en jonge spinazie

Gegratineerde mosselen met kerrie en jonge spinazie

Superlekker, deze gegratineerde mosselen met kerrie. Een eenvoudig recept dat toch heel wat smaak heeft. Om iedereen mee te verrassen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 ui
  • Solo
  • 1 stoofselder gesneden
  • 1 takje tijm
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kg mosselen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel honing
  • 2 eetlepels batida de coco
  • 3 dl room
  • 0.5 appel in dobbelsteentjes
  • 1 tomaat, in dobbelsteentjes
  • 500 g jonge spinazie
  • zout en peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo en fruit de uisnippers en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
  3. Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
  4. Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  5. Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
  6. Neem de mosselen uit de pan en haal ze uit de schelp.
  7. Giet het vocht door een zeef.
  8. Laat het kerriepoeder oplossen in een klontje Solo en blus het met het kookvocht van de mosselen.
  9. Voeg de honing en de batida de coco toe en laat het mengsel tot één derde inkoken.
  10. Voeg er 2/3 van de room aan toe en laat verder inkoken tot er een dikke saus is ontstaan.
  11. Voeg aan deze saus vlak voor het gratineren de rest van de room opgeklopte toe.
  12. Stoof de spinazie in de Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
  13. Leg de spinazie op een keukendoek om het onnodige vocht te verwijderen.
  14. Leg de spinazie in het midden van een warm bord en verdeel de mosselen over de spinazie.
  15. Maak de saus af met de blokjes appel en tomaat en giet ze over de mosselen.
  16. Zet de borden onder de grill en laat de saus lichtjes karameliseren
Koop je voor je gegratineerde mosselen met kerrie verse mosselen bij de visboer? Leg ze dan meteen in zout water in de koelkast. Zo blijven ze leven en ontdoen ze zich van zand en vuil.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.