use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken lamskoteletten met rijst en tomatensalsa
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken lamskoteletten met rijst en tomatensalsa

Gebakken lamskoteletten met rijst en tomatensalsa

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 8 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 2.5 el Solo Vloeibaar
  • 350 g wilde en witte rijst
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Tuinkruiden
  • 8 8 lamskoteletten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Leg de tomaten enkele tellen in een bak met kokend water en trek de velletjes eraf, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de helft van de sjalot met het uitgeperste teentje look al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de tomaat toe en laat alles op een laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en schep er de kappertjes door.
  3. Verhit gelijktijdig 1 eetlepel Solo vloeibaar in een ruime pan en fruit de rest van de sjalot op een halfhoog vuur in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de rijst toe en bak alles tot de korrels glazig zien. Schenk er water op tot de rijst net onder staat en roer er naar smaak het bouillonblokje en peper door. Breng de rijst aan de kook en kook hem 7 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en laat de rijst in een gesloten pan in ca. 10 minuten nagaren.
  4. Bestrijk de koteletjes lichtjes met Solo vloeibaar en kruid ze naar smaak met peper en zout. Rooster ze in een grillpan, afhankelijk van de dikte, in 2-4 minuten per kant bruin aan de buitenkant en rosé vanbinnen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.