use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Filotaartjes met peer, pecannoten en een zachte carameltoplaag
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Filotaartjes met peer, pecannoten en een zachte carameltoplaag

Filotaartjes met peer, pecannoten en een zachte carameltoplaag

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g Solo Wikkel (of Solo Vloeibaar)
  • 4 bladen filodeeg
  • 2 el poedersuiker
  • 4 kleine rijpe peren
  • 0.5 el citroensap
  • 100 ml kookroom
  • 4 el suiker
  • 2 el pecannoten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de margarine in een pan en zet dan het vuur uit. Vet 4 aparte cakevormpjes of ramequins in met een beetje gesmolten margarine. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op een werkoppervlak. Bestrijk het deeg met een beetje gesmolten boter en ‘drapeer’ elk deegvel in de cakevormpjes. Bestrooi met poedersuiker en bak in 5 tot 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de cakevormpjes.
  2. Schil in de tussentijd de peren. Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Besprenkel met het citroensap. Zet de pan met de margarine weer op het vuur, voeg de peren toe en bak 5 minuten. Schep de peren uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de kookroom en de suiker toe aan de margarine in de pan en laat op zacht vuur 20-25 minuten doorkoken tot een lichtbruine karamel.
  4. Hak de pecannoten grof. Haal het filodeeggebak uit de vormpjes en leg ze op 4 bordjes. Vul de gebakjes met peer, schep de karamel erop en strooi de pecannoten erover. Serveer warm of koud.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.