FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Feestelijk kalkoengebraad

  1. Recept
  2. Reacties (1)
  1. Feestelijk kalkoengebraad

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 1 kg kalkoengebraad
    2. 1 blik witte druiven
    3. 1,5 dl room
    4. 2 dl zoete witte wijn
    5. 2 dl gevogeltefond
    6. scheut cognac
    7. solo, bakken en braden
    8. cayennepeper & zout

    Bereidingswijze

    1. Kruid het kalkoengebraad rondom met cayennepeper en zout. Leg het in een ovenschaal met enkele klontjes solo en bak het ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 180° C. Bedruip het gebraad regelmatig met wat saus.
    2. Haal het vlees uit de oven, giet de cognac erover en flambeer het even, zorg wel dat de vlam niets kan verbranden (dampkap, luster, plafond..). Haal het gebraad uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de gevogeltefond in de braadpan en laat voor de helft inkoken. Doe hetzelfde met de witte wijn. Schraap intussen de aanbaksels goed los. Zeef de saus, zet ze weer op het vuur en doe er de uitgelekte witte druiven bij. Laat aan de kook komen en roer er ten slotte de room door. Laat wat indikken.
    3. Snij het gebraad in dikke plakken en serveer met de saus en gefrituurde dennenappeltjes of kroketten, eventueel met een halve warme appel met rode bessen.
    4. Tip: U kunt het gebraad in de oven klaarmaken, maar het kan ook in een grote kookpan. Zet de pan op een laag vuurtje en laat het kalkoengebraad langzaam garen onder het deksel. Een pan met dikke bodem werkt het best.
    5. Indien u droge witte wijn gebruikt, giet dan een beetje sap van de druiven bij de saus.

    Gepost door


    Rating: 3/5 (15 stemmen)
    113081 keer bekeken
    113 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (1)

  • prullerke

    Gepost door - 21/06/10 om 11u47

    Dit ga ik zeker eens proberen,hebben elk jaar 2 kalkoenen en ik maak altijd klaar met kersen en dit is eens iets anders thxx...