use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 duifjes
  • 100 g gerookt spek
  • 50 g Solo
  • Zout
  • 4 dl bruine fond
  • 16 zilveruitjes
  • peper
  • 900 g erwtjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
  1. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Pel de zilveruitjes en kook ze even voor.
  2. Neem de duifjes en kruid ze met peper en zout. Laat een deel van de Solo smelten. Wanneer deze een hazelnootkleur heeft gekregen, laat je de duifjes er krokant in bakken en dit aan beide zijden.
  3. Plaats de pan met de duifjes daarna nog een 10-tal minuten in de oven.
  4. De duifjes zijn klaar om op te dienen. De zilveruitjes, die zijn voorgekookt, opbakken in een klontje Solo samen met het gerookt spek. De erwtjes koken in ruim kokend gezouten water.
  5. Vanaf het ogenblik dat de spekjes krokant beginnen te worden, de uitjes gaar zijn, de erwtjes nog even opstoven met de spekjes.
  6. Kruid de erwtjes af met peper en zout. Serveer dit met de even opgekookte bruine fond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.