FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

  1. Recept
  2. Reacties (2)
  1. Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 4 duifjes
    2. 100 g gerookt spek
    3. 50 g Solo
    4. Zout
    5. 4 dl bruine fond
    6. 16 zilveruitjes
    7. peper
    8. 900 g erwtjes

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden
    2. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Pel de zilveruitjes en kook ze even voor.
    3. Neem de duifjes en kruid ze met peper en zout. Laat een deel van de Solo smelten. Wanneer deze een hazelnootkleur heeft gekregen, laat je de duifjes er krokant in bakken en dit aan beide zijden.
    4. Plaats de pan met de duifjes daarna nog een 10-tal minuten in de oven.
    5. De duifjes zijn klaar om op te dienen. De zilveruitjes, die zijn voorgekookt, opbakken in een klontje Solo samen met het gerookt spek. De erwtjes koken in ruim kokend gezouten water.
    6. Vanaf het ogenblik dat de spekjes krokant beginnen te worden, de uitjes gaar zijn, de erwtjes nog even opstoven met de spekjes.
    7. Kruid de erwtjes af met peper en zout. Serveer dit met de even opgekookte bruine fond.

    Gepost door


    Rating: 4/5 (8 stemmen)
    32026 keer bekeken
    41 keer bewaard

    Meer inspiratie

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (2)

  • Solo

    Gepost door - 05/11/12 om 17u19

    Dank je wel Epona, het moet inderdaad 10 minuten zijn! We hebben het aangepast.

  • hildeDP

    Gepost door - 01/11/12 om 17u14

    maar 5 min in de oven???? Lijkt me HEEEEEL weinig