Recept 45**** (9 stemmen)

Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

Dit is een recept van

tijd
35 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Eigenschappen
HerfstWildHoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Pel de zilveruitjes en kook ze even voor.
  3. Neem de duifjes en kruid ze met peper en zout. Laat een deel van de Solo smelten. Wanneer deze een hazelnootkleur heeft gekregen, laat je de duifjes er krokant in bakken en dit aan beide zijden.
  4. Plaats de pan met de duifjes daarna nog een 10-tal minuten in de oven.
  5. De duifjes zijn klaar om op te dienen. De zilveruitjes, die zijn voorgekookt, opbakken in een klontje Solo samen met het gerookt spek. De erwtjes koken in ruim kokend gezouten water.
  6. Vanaf het ogenblik dat de spekjes krokant beginnen te worden, de uitjes gaar zijn, de erwtjes nog even opstoven met de spekjes.
  7. Kruid de erwtjes af met peper en zout. Serveer dit met de even opgekookte bruine fond.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 05 november 2012 om 17u19

Dank je wel Epona, het moet inderdaad 10 minuten zijn! We hebben het aangepast.

Laad meer reacties

Deze recepten vind jij vast ook lekker...