use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle driekoningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Snelle driekoningentaart

Snelle driekoningentaart

Op 6 januari mag een driekoningentaart écht niet ontbreken. Pret verzekerd met deze supersimpele, maar heerlijke taart: wie van jullie vindt de boon?

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de taart:
  • 200 gram Solo margarine
  • 100 gram Maïzena Plus
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • rasp van 1 citroen
  • Voor de vulling:
  • 50 gram zachte Solo margarine
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille essence
  • 50 gram amandelpoeder
  • 2 el Maïzena Plus
  • 1 droge boon
  • bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op op 200°C.
  2. Laat de Solo zacht worden. Meng de Maïzena Plus met de bloem.
  3. Klop eerst de eieren schuimig met de suikers. Doe er dan citroenrasp en Solo bij en meng er vervolgens de gezeefde Maïzena Plus en bloem door.
  4. Meng voor de vulling, de zachte Solo, suiker, ei, vanille essence, snuf zout en amandelpoeder en rol uit op een stuk bakpapier.
  5. Giet in een ingevette en met Maïzena Plus bestoven taartvorm de helft van het beslag. Bestrooi met 1 eetlepel Maïzena Plus en leg er de plak amandelcrème op, papierkant naar boven. Haal het papier eraf, leg de boon op een willekeurige plek en bestrooi met de tweede lepel Maïzena Plus. Laat de rest van het beslag in de vorm glijden.
  6. Bak af de oven in ongeveer drie kwartier. De taart is gaar als de breinaald die je erin steekt droog uitkomt.
Om zeker te zijn dat de bodem van je driekoningentaart goed gaart, kan je wat gaatjes prikken in het bladerdeeg.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.