use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Dooierzwammen met uitjes en spek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Dooierzwammen met uitjes en spek

Dooierzwammen met uitjes en spek

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g zilver- of goud uitjes
  • Solo
  • 2 koffielepel bloemsuiker
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 400 g dooierzwammen
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
  • kerveltakjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de uitjes. Smelt wat Solo en fruit de uitjes.
  2. Voeg de suiker en 1 dl water toe en laat ze rustig konfijten.
  3. Kook de krieltjes gaar in de schil.
  4. Pel ze nadien.
  5. Leg de speksneetjes op een vel bakpapier en laat ze drogen in een oven van 200 °C (10 tot 15 minuten).
  6. Reinig de paddestoelen, snij grote exemplaren kleiner en roerbak ze op hoog vuur in olijfolie.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg er de aardappeltjes en de uitjes aan toe, meng en schep ze op een warme schotel.
  9. Werk af met het gedroogde spek en kerveltakjes.
Voorzie een stukje brood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.