use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)

Djaj m'qualli (tajine van kip met citroen en olijven)

Mmm… een echte Marokkaanse tajine met kip! Verwen iedereen met dit heerlijke gerecht uit het Zuiden en scoor tal van complimenten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 6 kippenbouten
  • 6 kippenborsten
  • groene en zwarte olijven (naar smaak)
  • 2 citroenen (liefst gepekeld,gedurende 2 weken opgelegd in zout)
  • 2 eetlepels Solo
  • 2 uien (fijngehakt)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 koffielepel fijngehakte verse gember
  • witte peper
  • saffraan

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Snij de citroenen in stukjes
Bereiding
  1. Doe de ui en de look in de Solo stoven .
  2. Voeg er de gember , citroenen peper en saffraan bij en stoof er de kippenborsten en - bouten in gaar.
  3. Giet de bereiding over in een grote tajine en versier met groene en zwarte olijven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.