FR

Bewaar al je favoriete recepten in My Open Kitchen

  • Registreer
  • Login
  • Connect with Facebook

My Open Kitchen

Je favoriete recepten snel terugvinden?

Bewaar ze in jouw persoonlijke schriftje!

Sluiten

Curry met pollak

  1. Recept
  2. Reacties (3)
  1. Curry met pollak

    Ingrediënten - voor
    4
    personen

    1. 4 stukjes pollakfilet van elk 150 g
    2. 1 ui
    3. 2 teentjes knoflook
    4. 1 stukje verse gember (2 cm)
    5. 2 koffielepels zacht kerriepoeder
    6. 5 tomaten
    7. 15 cl kokosmelk (uit blik)
    8. 150 g sluimererwten
    9. Solo
    10. een scheutje arachide-olie
    11. 1 bosje verse koriander
    12. peper
    13. zeezout

    Bereidingswijze

    1. Dompel de sluimererwten (mange-tout) gedurende 4 minuten in hard kokend gezouten water. Zet geen deksel op de pot. Spoel de sluimererwten vervolgens onder de koudwaterkraan tot ze volledig afgekoeld zijn. Hou bij.
    2. Kruid de visfilets met peper en zout. Snij de ui in stukjes. Doe hetzelfde met de knoflook. Rasp de gember. Plons de tomaten 10 seconden in kokend water. Schil en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
    3. Laat de olie opwarmen in een wok met antikleeflaag. Bak de vis vlug in de pan als de olie begint te dampen. Laat goed korsten langs de twee kanten gedurende 3 minuten. Schep dan de vis uit de pan.
    4. Laat de ui, knoflook en gember in de lege vispan in wat Solo op een zacht pitje aanfruiten, gedurende 3 minuten. Roer regelmatig en laat look en ui niet verkleuren.
    5. Strooi het kerriepoeder over de ui. Meng en laat nog een minuut zacht bakken.
    6. Doe de tomaten in de pan. Giet ook de kokosmelk erbij. Roer en laat 10 minuten zacht sudderen zonder deksel. Zout de saus naar behoefte.
    7. Leg de vis in de saus en laat 8 minuten pruttelen onder deksel. Voeg de sluimererwten toe en laat even warm worden.
    8. Schep vis, groenten en saus op de serveerschotel en versier met verse blaadjes koriander. Serveer met rijst.

    Geniet van Curry met pollak

    Gepost door


    Rating: 4/5 (6 stemmen)
    18540 keer bekeken
    331 keer bewaard

    Fans

    • MakeMo
    • hartemberg
    • lekkerkoken

    Receptschriftje

    Log in om dit recept te bewaren in je schriftje

Reacties (3)

  • Solo

    Gepost door - 21/01/13 om 12u01

    Leuke dat je er je eigen toets aan geeft, Monique! We zijn er zeker van dat jouw versie minstens even lekker is als het origineel. Bedankt om je tips te delen!

  • Monique

    Gepost door - 31/07/12 om 17u05

    Ik ben vanplan dit recept één van de komende dagen klaar te maken maar ik zal de vis gewoon bakken, zeker niet pocheren in de saus want dan zijn alle smaken hetzelfde.....vis en saus....wat niet mijn bedoeling is!